El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Incorregibles

Són incorregibles. Estaven fets pols. El fracàs en el mundial de França havia estat per ells el pitjor desastre des de la pèrdua de les colònies. Quan van aconseguir fer fora el diable van començar a veure la llum i ara que han fet 15 gols en dos partits ja hi tornen a ser. La selecció espanyola va fer una exhibició de futbol contra Àustria (9-0) i el que havia de fer a San Marino (0-6). I ja hi tornen a ser. Ja tornen a dir que aquest equip pot ser campió del món i a menysprear tots els rivals. Si el pitjor del Barça és l’entorn -segons l’afortunada expressió de Cruyff-, el de la selecció espanyola de futbol li dóna mil voltes. Sembla que tornem als temps de les cavernes, en què l’única manera de destacar i demostrar que els españolitos de Franco no eren el cul d’Europa era fer gestes esportives plenes d’èpica i d’heroïcitat. S’ha canviat Mariano Haro per Reyes Estévez, Manolo Santana per Àlex Corretja i Ángel Nieto per Àlex Crivillé, però sembla que la selecció espanyola de futbol seguirà igual pels temps dels temps. Continuen tenint un destí universal que encara no han aconseguit.
(Article publicat a El Punt el 3 d’abril del 1999)