El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

«El Chaba»

José María Jiménez, el Chaba, va guanyar quatre etapes a la Vuelta a Espanya del 98 i molts van veure en ell el successor de Delgado, Fuente o Bahamontes. Durant tot l’hivern, els diaris esportius de Madrid, especialment, ens van vendre que aquest seria l’any de Jiménez. Quan va començar el Giro, el van plantejar com un duel Patani-Jiménez. Un duel que no va existir mai. Jiménez va fer foc d’encenalls una vegada i ara és a una hora de Pantani a la general. Jiménez és un bon escalador, però no un gran escalador ni un ciclista complet. Ara mateix, és més un producte de màrqueting que no una alternativa real a Pantani o Ullrich. I la culpa no és tota seva. Una mica xuleta ja ho és, i només li faltava que tothom li anés al darrere fent-li creure coses que no són. Vist el que s’ha vist al Giro, la conclusió és que Jiménez no va ajudar Olano a guanyar la Vuelta, sinó que va ser Olano qui va ajudar Jiménez a guanyar quatre etapes, fent-lo anar al seu costat fins al final, quan, fresc, podia atacar els que havien pressionat Olano. Al Giro tot ha estat diferent i ja es veu com van les coses.
(Article publicat a El Punt el 5 de juny del 1999)