El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

«As»

El diari esportiu madrileny, encara que ells diguin que és nacional, As ha muntat un concurs en el qual sorteja cotxes. I per fer l’anunci promocional per a la televisió no se li ha acudit res més que fer que el cotxe toqui a un dels seguidors de l’equip del qual fa més burla: el FC Barcelona. En l’anunci, el guanyador del cotxe es posa fet una fúria i ho destrossa tot, quan veu que el cotxe que li regalen és blanc. En català, diu que com s’atreveixen a regalar-li un cotxe blanc, a ell que és del Barça des de petit. Gràcies, senyors de l’As. Gràcies perquè ofereixen una mostra més de la seva sensibilitat. Gràcies perquè canvien els tòpics. Gràcies a vostès ara sabem que la gasiveria dels catalans només és superada per l’odi al Real Madrid, i per tant, a totes les coses blanques. El català de l’anunci -que per cert, és baix, gras i bavós- no té seny i es deixa dominar per la rauxa i tampoc no té sentit del negoci. Ara tothom sap que a Catalunya odiem el blanc: escrivim sobre paper negre, mengem ous rossos, les núvies es casen de colors i l’única cosa blanca que fem servir és el paper higiènic.
(Article publicat a El Punt el 18 de setembre del 1999)