El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Vampirs

Tothom sabria explicar qui o què és un vampir i què se suposa que fa. Tothom menys bona part dels mitjans de comunicació del país i dels futbolistes de primera divisió. Un vampir xucla la sang. Els ciclistes van començar a anomenar vampirs els metges que els feien controls de sang de bon matí. Ara han començat les anàlisis per sorpresa, d’orina, en el futbol espanyol. I parlen de vampirs. Què els van xuclar els metges? Bromes i ignoràncies al marge, la primera jornada de controls va demostrar que aquí ningú s’agafa seriosament res. El tema del dia era si els futbolistes tenien ganes de pixar o no. Algun fins i tot es va queixar que, és clar, com que no els havien avisat! Que no eren controls per sorpresa? Això sí, tots dient que si els feien controls era per culpa d’altres esports. Que al futbol, de dopatge, res de res. Ja ho veurem quan comencin a fer anàlisis de sang. Llavors, quan hi hagi positius, tothom plorarà, dubtarà de la fiabilitat dels controls i de l’eficàcia dels laboratoris i es queixarà de la llista de productes. Ara però, gresca, xerinola i fer gracietes davant les càmeres.
(Article publicat a El Punt el 9 d’octubre del 1999)