El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Espectacle?

Espectacle o informació? Que Mika Hakkinen revalida el títol mundial de fórmula 1 és una informació o un espectacle? Dit d’una altra manera: s’ha d’explicar com qualsevol altra notícia o s’ha d’amagar com s’amaga qui és l’assasí per no fer malbé la pel·lícula? Doncs a la Televisió de Catalunya ahir va prevaler l’espectacle per damunt de la informació. El GP de Malàisia es va disputar al matí. Va acabar cap a les 10 amb doblet de Ferrari i el mundial que s’havia de decidir en la darrera cursa. Cap a la una, els dos Ferrari són desqualificats i Hakkinen és el campió. A les dues, el Canal 33 repeteix la cursa -en diferit-, amb una introducció -en directe-, on anuncien que al final hi ha una gran sorpresa. No diuen res del nou títol de Hakkinen fins que s’acaba la cursa. O sigui, que el gran programa d’esports del cap de setmana de TVC va amagar durant més de dues hores una de les grans notícies esportives del diumenge: la desqualificació dels Ferrari i que el mundial de fórmula 1 ja estava decidit. No deixis que una notícia t’espatlli l’espectacle i l’audiència.
(Article publicat a El Punt el 18 d’octubre del 1999)