El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Un geni inepte

Diumenge passat era un inepte perquè el Barça havia empatat a Los Pajaritos. Dimecres, un geni perquè s’havia guanyat a Wembley. Avui el Barça rep l’Athletic al Camp Nou. Què serà demà Van Gaal? Que es qualifiqui i desqualifiqui un entrenador en funció dels resultats no és nou, ni l’actual tècnic holandès del Barça n’és la primera víctima. Però és que ara hi ha partit cada tres dies i, és clar, hi ha més moviment. Perquè el que uns i altres diuen ara a Van Gaal és el mateix que fa anys deien a Cruyff. Es criticava la defensa, que baixés Guardiola al filial quan ja l’havia fet debutar a primera, que fes jugar homes que no tenien qualitat per estar en el Barça -Angoy, Witschge-, que no tingués la culpa de res i sempre tot fos responsabilitat dels jugadors, que enviés els periodistes a dida. Van Gaal i Cruyff no són tan diferents. Són prepotents, caps quadrats i es pensen que ho saben tot. Cruyff, però, va ser un grandíssim jugador. Això i Wembley li va permetre que li perdonessin quasi tot. A Van Gaal li caldrà guanyar moltes coses més per poder anar al purgatori.
(Article publicat a El Punt el 23 d’octubre del 1999)