El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

«Dopar» els F-1

Molt parlar del dopatge dels atletes, ciclistes i nedadors i ni piu del dopatge dels vehicles de fórmula 1. Si dopatge és usar mètodes per augmentar artificialment el rendiment, el que fan algunes, o totes, les escuderies de fórmula 1 durant la pretemporada és dopar els seus vehicles. Com Arrows. Jos Verstappen va fer anar més ràpid el seu vehicle que els McLaren l’any abans. I com ho van fer? Posant el cotxe en condicions límit de gasolina, pneumàtics i aerodinàmica. Unes condicions per impressionar els patrocinadors però que no serveixen per a les curses -llevat que aquestes duressin dues o tres voltes-. Si això no és dopatge ja m’explicaran què és.
(Article publicat a El Punt el 12 de febrer del 2000)