El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Els millors

Fòbies i fílies al marge, la concessió de la pilota d’or a Luís Figo planteja un interrogant: es pot considerar com el millor de l’any un esportista que no ha guanyat res? No té res a veure, dirà algú, perquè en el futbol no tot és guanyar, també fer meravelles amb la pilota als peus. Potser. El que no recordo jo és que mai s’hagi triat un atleta, nedador, tennista o gimnasta perquè fos més elegant, més tècnic o més potent que els rivals que l’havien derrotat. Es tria el que triomfa, el que guanya títols o medalles. Marion Jones seria la millor atleta si hagués guanyat cinc medalles de plata a Sydney en comptes de tres d’or i dues de bronze? No ho crec.
(Article publicat a El Punt el 23 de desembre del 2000)