El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

El president del COI, Jacques Rogge, no és precisament ni un polític ni un diplomàtic. Ahir ho va deixar clar amb les seves afirmacions sobre les possibilitats dels països africans o sud-americans d’organitzar uns Jocs. De fet, té molta feina endarrerida per fer com per anar complaent uns i altres. Una feina que no va fer el seu predecessor, o que no va fer bé. Perquè sembla clar que si ara cal revisar el programa olímpic, reduir la xifra d’acreditacions, de mitjans de comunicació, fins i tot de les instal•lacions, massa colossals per tan sols quinze dies de glòria, és que alguna cosa no funciona. Rogge no critica ni criticarà mai Joan Antoni Samaranch, però ahir va tornar a deixar clar que no tenen el mateix estil. Rogge diu que Samaranch era un home que sempre trobava una solució amb habilitat i sense haver de dir mai que no. Potser els mals del gegantisme, que l’Àfrica i Sud-amèrica no estiguin en condicions de ser olímpiques és culpa de no haver dit més d’un «no» quan calia dir-lo
(Article publicat a El 9 Esportiu el 26 de gener del 2002)