El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Els dèbils

Fins i tot en un mundial de futbol hi ha coses que no es poden dir perquè no són políticament correctes i si les dius vés a saber de què et poden acusar. Com afirmar que al Senegal li van regalar contra l’Uruguai un penal clau per a la seva classificació -qui va fer més teatre, Rivaldo contra Turquia o el senegalès que es va llançar a la piscina?-, o que a Itàlia i a Rússia els van prendre el número contra Croàcia i el Japó. No és políticament correcte dir que s’ajuda els dèbils -com en els tres casos-, però és d’una hipocresia vergonyosa justificar-ho amb arguments que, quan qui rep el favor és el poderós -com Brasil contra Turquia- es desen perquè no convé usar-los.
(Article publicat a El Punt el 15  de juny del 2002)