El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

EL TEU EQUIP. Si el FC Barcelona, el Real Madrid, o l’equip de club que cadascú vulgui, hagués perdut un partit contra un equip molt inferior de la manera com Espanya va perdre contra Corea -amb l’àrbitre i els líniers putejant-lo-, el principal clamor no hauria estat contra els àrbitres, sinó contra el president, l’entrenador i els jugadors de l’equip en qüestió per no haver jugat com havien d’haver jugat i, com a conseqüència, haver perdut contra un equip infinítament inferior. Perquè aquesta és la relació futbolística entre la selecció espanyola i la coreana i si Espanya va perdre va ser, principalment, per culpa seva. Primer va convertir Irlanda en un gran equip i després Corea. Molt de carregar contra l’àrbitre egipci i el línier de Trinitat, però el primer que hauria de rebre és Camacho, que tant contra Irlanda com contra Corea va demostrar les seves limitacions com entrenador.
ELS PENALS DEL 1982. No discutiré pas que Corea ha estat afavorida per ser l’organitzadora, però ningú pot negar que això passa en cada mundial.
Com fa 20 anys en el mundial del Naranjito. El que va passar és que aquella Espanya de Santamaria era tan limitada que no en va saber treure profit. Recorden? Empat de penal, que no ho era, contra Honduras i victòria de penal, en una falta a Periko Alonso que era fora de l’àrea, contra Iugoslàvia. Un penal que López Ufarte va fallar i l’àrbitre va fer repetir perquè Juanito acabés fent gol. Espanya va superar la primera fase i a la segona, en lligueta contra Anglaterra i Alemanya, va quedar eliminada. Camacho, exjugador del Madrid, en sap molt de rebre regals i quan veu que són pels altres, s’emprenya.
TOT ES POT CRITICAR. No considero que la selecció espanyola sigui la meva, però si la fos, reclamaria el dret a criticar-la. Què passa, que aquí es pot rajar d’Aznar, de Pujol, del Tribunal Suprem, del Tribunal Constitucional, dels bisbes i no de la selecció espanyola de futbol? Ja tenim dos intocables, el Rei i la selección nacional.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 24 de juny del 2002)