El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Està bona, és bona

Com qualificarien un esportista que en deu anys de carrera ha aconseguit quatre medalles de plata i quatre de bronze en els jocs olímpics; dues d’or, dues de plata i dues de bronze en els campionats del món i catorze títols i tres medalles de plata en els campionats d’Europa? No es tracta d’un Mark Spitz ni d’un Carl Lewis, però déu n’hi do, oi? Doncs aquest palmarès pertany a una nedadora a qui el físic ha condicionat, pel bo i pel dolent, la carrera i que, si no fos com és, les seves gestes esportives haurien estat més ben considerades del que ho han estat. Es tracta de Franziska van Almsick, aquella alemanya que va guanyar quatre medalles a Barcelona quan només tenia 14 anys. Una de les grans de la natació, encara que ho podria haver estat molt més.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 30 de juliol del 2002)