El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Ho diu el PP

Els senyors del PP, sucursal del nordeste peninsular, diuen que el govern de Catalunya va malversar diners públics amb la contractació de l’advocat Jean-Louis Dupont per donar suport a la Federació Catalana de Patinatge (FCP) a Fresno. Diuen que no pot ser que s’usin «diners dels catalans per prestar un advocat a una entitat privada» i que han posat el cas en mans dels seus advocats.
El diputat Daniel Sirera, que un dia ja va fer al Parlament un acudit amb una ampolla de cava i el suport a Madrid 2012, ha recuperat la vena còmica. Perquè faria riure, si no fos perquè fa plorar, que ara el PP ens digui que la FCP és una entitat privada i, que com a tal, no pot rebre diners públics. A veure. Si la FCP és una entitat privada, quin problema hi havia que s’ajuntés amb altres entitats privades, com ara la Federación Española de Patinaje o la Federazione Italiana Hockey e Pattinaggio en una entitat privada com la Federation International Roller Skating? Doncs ja sabem quins problemes hi van haver.
Segons la llei de l’esport catalana, «les federacions esportives catalanes són entitats privades d’interès públic i social dedicades a la promoció, la gestió i la coordinació de la pràctica dels esports específics reconeguts dins l’àmbit de Catalunya» (article 17.1). Segons la llei de l’esport espanyola, «les federacions esportives espanyoles són entitats privades, amb personalitat jurídica pròpia, l’àmbit d’actuació de la qual s’estén al conjunt del territori de l’Estat» (article 30.1). Quina diferència jurídica hi ha entre les federacions espanyoles i les catalanes? Si el govern espanyol pot donar diners a les federacions espanyoles, per què no pot fer el mateix el govern català amb les federacions catalanes? Perquè ho diu el senyor Sirera? El diputat del PP va deixar anar una altra perla: «Si volen aconseguir els seus objectius polítics, que ho paguin de la seva butxaca.» Per què hi són els pressupostos de l’Estat o de la Generalitat sinó per aconseguir els objectius polítics d’un govern sorgit d’unes eleccions democràtiques? Tant és objectiu polític, encara que amb diferent grau, que cada ciutadà tingui un habitatge digne o una assistència sanitària eficient, com aconseguir el reconeixement internacional de l’esport català. El govern espanyol, del PP, pot comprar un tal Johann Muhlegg per guanyar medalles olímpiques. El govern català no pot ajudar una federació esportiva catalana. Per què? Perquè ho diu el PP.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 28 de febrer del 2005)