El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Els membres de la comissió d’avaluació del Comitè Olímpic Internacional (COI) són a Madrid per examinar la candidatura de la capital de l’Estat espanyol per als Jocs Olímpics del 2016. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha estat un dels s’ha dirigit als cardenals olímpics i, entre d’altres coses, ha fardat dels èxits de l’esport espanyol. Zapatero ha dit que un dels punts forts que recolzen el projecte de Madrid és “el moment daurat de l’esport espanyol” que té en algunes disciplines “als millors del món”, començant, “pel futbol”. Zapatero, sense esmentar-lo, s’ha referit al Barça.

Doncs ja que Zapatero ha volgut recordar els èxits de l’esport espanyol, anem a fer la nostra repassada mensual al que han fet els esportistes espanyols en els campionats del món i d’Europa que s’han disputat en els darrers 30 dies. Més que res per demostrar que els responsables de l’esport espanyol -havíem quedat que Zapatero feia de ministre, oi?- continuen ignorant la realitat.

Durant el mes d’abril i l’inici del mes de maig han tingut lloc cinc campionats del món i set d’Europa en 11 esports diferents -set esports olímpics i quatre no olímpics-. En total, s’han posat en joc 121 títols en categoria absoluta dels quals els esportistes espanyols n’han guanyat dos. Dos títols que cal acompanyar de set medalles més. Les medalles d’or han estat pel català Kilian Jornet en el campionat d’Europa d’esquí de muntanya i Esther San Miguel en l’europeu de judo. La resta de medalles s’han guanyat en aquests dos mateixos campionats -dues plates en l’esquí de muntanya, una per a la catalana Mireia Miró, i una plata en judo-, en l’europeu d’halterofília -una plata i dos bronzes- i en el mundial de botxes femení -un bronze-. En els europeus de lluita, de salts de trampolí, de gimnàstica artística, d’esquaix per equips i en els mundials de curling masculí i mixt, d’hoquei sobre gel femení i de patinatge sobre gel sincronitzat, res de res.

També s’ha disputat en els darrers dies el campionat d’Europa de patinatge artístic de grups. Aquí els representants de la federació espanyola de patinatge han guanyat dos ors i un bronze. Com que els equips no participen com a seleccions sinó com a clubs -com serien les copes d’Europa de clubs-, no em sembla que s’hagin de barrejar amb els altres campionats. Això sí, que en quedi constància, més que res perquè totes les medalles de que ara farda la federació espanyola les han guanyat clubs catalans, l’Olot i el Sant Celoni els ors i el Blanes el bronze.

Rafa Nadal continua guanyant, els ciclistes també ho fan de tant en tant, igual que la gent del motor. Els esportistes dels esports no professionals, aquells dels quals la gent només s’acostuma a recordar cada quatre anys, no estan tenint un bon any. Segons Zapatero però, en la mateix línia que Jaime Lissavetzky o Alejandro Blanco abans, l’esport espanyol domina el món. Doncs mira que bé.