El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Blanc o negre

Christoph Lemaitre ja és el campió d’Europa dels 100 metres. El penúltim fenomen mediàtic de l’atletisme europeu –molt mancat d’icones–, la gran esperança blanca de la velocitat ja té el gran títol que mereix el seu immens i precoç talent. Ara és el moment de parlar de fets històrics perquè és el primer campió europeu dels 100 m blanc des del 1982. Des del 1934 al 1982 tots els campions europeus dels 100 m van ser blancs. Lemaitre ha dit de totes les maneres que es pot dir, que és un atleta i prou i que el fet de ser blanc no és un valor afegit. Ser el millor blanc no val per a res, ve a dir. Tots ho destaquem però. I ser el millor negre? Té mèrit? Perquè Mo Farah es va convertir dimarts en el primer campió d’Europa dels 10.000 m negre.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 29 de juliol del 2010)