La Generalitat destinarà 20 milions d’euros als NI-NI: Comentari d’un economista indignat i decebut

El sistema financer, però sobretot algunes caixes, estan molt malament però no es pot dir en veu alta perquè el cataclisme seria encara pitjor. La gran majoria d’empreses, amb prou feines poden pagar les nòmines. Hi ha un munt de gent que no té feina. Dels que tenen feina n’hi ha que temen perdre-la i d’altres (funcionaris) que no la poden perdre però els han baixat el sou un 5%.

Les teranyines són l’única cosa en creixement dins de les arques públiques. Algunes administracions paguen a 360 dies (Ajuntament de Madrid, entre d’altres). Algunes Comunitats Autònomes no poden ni pagar el paper per imprimir i han de recórrer a l’endeutament (València, Madrid, Catalunya, etc..). Com que Catalunya té la pitjor qualificació creditícia de tot l’estat, ha de pagar uns interessos altíssims (4,75%+3%=7,75%), més alts que els d’Irlanda (7,475%) o Portugal (6,439%)! (Quina gran tasca està fent el meu excompany de facultat, Antoni Castells!).

Però clar, venen eleccions i cal esgarrapar vots com sigui. Tot s’hi val en aquesta desassenyada carrera cap al precipici. Tant se val que no puguem pagar ni la factura de la llum! Però en canvi tenim diners per pagar la desídia! No hi ha diners per pagar els proveïdors que fan una feina, i esperen cobrar-la (tard i malament) per pagar a empleats i altres proveïdors. Però en canvi tenim diners per als Ni-Ni.

Com a economista em fa vergonya tenir polítics que no entenen ni un borrall de com funciona la realitat. I la realitat és aquesta: Si volem una societat justa, que incentivi el treball i el talent, hem d’incentivar l’esforç i els resultats!! NO EL CONTRARI!!

Perquè pebrots hem de donar un premi als dropos? Com és possible que tinguem uns polítics que es vanen de ser en Robin Hood amb corbata, i en canvi es dediquen a robar als escanyats treballadors per donar-ho als ganduls? Quina mena de política social és aquesta? Com pot ser que ningú, repeteixo NINGÚ se n’adoni que amb aquesta mesura estem creant monstres??

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Economia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.