El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Lomophone

Holga, funda amb filtres per IphoneAra que està de moda la fotografia lo-fi (de baixa fidelitat) i que la perfecció digital ens satura, els inventors de la lomografia es treuen de la màniga la Holga, una funda per Iphone que incorpora una torreta de filtres òptics, és clar.
Es tracta d’aconseguir efectes semblants als de la gamma de c√†meres Lomo. Coloraines, imatges m√ļltiples i distorsi√≥ que combinats amb el proc√©s en aplicacions com Instagram fan possible acostar-nos visualment a l’est√®tica espont√†nia i accidental anterior a la revoluci√≥ digital. Hi ha qui es questiona si els filtres digitals poden aconseguir els mateixos efectes: no hi ha una resposta categ√≤rica, per√≤ el filtre √≤ptic proporciona detalls, aberracions i imperfeccions que s√≥n molt dif√≠cils d’aconseguir d’una altra manera. A m√©s, el proc√©s √©s m√©s senzill i divertit.

Més detalls, aquí.