Els nostres fills ens acusaran


Aquest matí m’he retrobat amb un video de Youtube que vaig veure fa gairebé un any. Es tracta del trailer del documental de Jean-Paul Jaud on es parla dels efectes que els aliments transgènics tenen en la salut humana. i on s’explica la història Barjac a Gard (un poble de França), on el seu alcalde, Édouard Chaulet, va decidir enfrontar-se de manera directa a la indústria alimentària actual, creant la primera escola biològica de tot l’estat francès.

Segons aquest documental, els nostres fills seran la primera generació que viurà menys que els seus pares i amb menys salut degut a la gran quantitat de toxines que ingereixen a través de l’alimentació.Les conseqüències que els aliments transgènics tenen sobre la salut no són noves. Tampoc són nous els efectes que té en l’economia a nivell mundial el fet que els pagesos hagin de comprar llavors noves cada temporada i no puguin sembrar les llavors obtenides de les pròpies collites ja que no produirien fruit i, a vegades, no fan ni llavors.

 

 

Ha arribat el moment del canvi. Fa temps que en sentim parlar d’aquests efectes, i només en parlem quan la noticia salta als mitjans. Després ens afanyem a oblidar-ho ja que és més fàcil viure en l’engany. Hem de fer un pas endavant cap a la nostra salut i cap a la dels nostres fills facilitant-los una alimentació sana. Tota la informació està, per llei, al nostre abast en l’etiquetatge dels aliments. Si rebutgem en blog els aliments tòxics, produirem un canvi en el mercat. 

 

 

 

 

 

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Salut i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.