Aigua, font de vida

Avui es celebra el Blog Action day. Aquesta iniciativa, liderada pers uns blocaires dels Estats Units, té com a objectiu aconseguir que tots els blocaires del món escriguin sobre un mateix tema per tal de que la població es concienciï de la seva importància.

Aquest any, igual que l’any passat, el tema escollit és l’aigua. Segons indiquen al seu bloc, un bilió de persones arreu del món no disposen d’aigua potable. Cada dia milions de dones arreu del món caminen varies hores per aconseguir aigua per a la seva famíla. Moltes vegades aquesta aigua no és potable i els causa malalties. Cada setmana, prop de 38.000 criatures menors de 5 anys moren per malalties derivades de la ingestió d’aigua no potable i de condicions de vida insalubres.

El passat mes de juliol la Organització de les Nacions Unides va incloure l’accés a aigua potable com a un dret dins de la Declaració dels Drets Humans. El dret hi és, però no poden exercir-lo. No tots, ni plenament.

Per sort existeixen moltes ONG arreu del món que treballen per portar aigua potable a aquests col·lectius. Fa uns posts us parlava de Charity Water. N’hi ha d’altres com Circle of Blue, The Water Project, Clean Water Action i Generosity Water que també col·laboren en aquesta causa.

Segons dades de Charity Water, donant 20 dolars garantim aigua potable a una persona durant 20 anys. La inversió val la pena, oi?

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, ONG i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.