Nens sense infancia

Avui és el dia mundial de la SIDA. Aquesta malaltia afecta a centenars de milions de persones a nivell internacional. Segons UNICEF cada any neixen  al món 370.000 criatures afectades per aquesta malaltia.

Els síntomas són els mateixos a tots els països. Els efectes col·laterals també: els familiars pateixen. Arab é, la qualitat de vida dels malalts és diferent en funció de la zona on viu el malalt. I els de la familia també.

Com sempre, als països on la població és més pobre (anem amb compte en no anomenar països pobres aquells països amb molta riquesa natural que s’explota per a benefici dels seus mandataris i de la comunitat del primer món) és on ho passen pitjor. A Sud-Àfrica, per exemple, hi ha més d’un milió de criatures que cuiden als seus pares malalts, o que han quedat òrfenes i que han de cuidar als seus germans més petits.

La ONG Save the Children col·labora activament en un programa desenvolupat pel Govern d’aquest país que té com a objectiu localitzar a aquestes criatures per tal de tutelar-les, donar-los suport emocional i proveir-los d’aliments. També col·laboren amb les escoles per garantir un seguiment especial a aquestes criatures i fer un seguiment acadèmic. A les escoles tenen horts on els nens, sovint, fan l’únic àpat del dia.

Podeu veure la història de Thapelo, un d’aquests nens, al vídeo que us ajdunto aquí sota. És corprenedor.


Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Salut i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.