Quan Ava Gardner seduí Girona

Demà els amics del Truffaut organitzen l’acte central del seu desè aniversari. Primer de tot volem aprofitar per felicitar-los i tornar a posar sobre la taula la importància que té per a la ciutat aquest cinema, un cinema que ens permet veure moltes de les propostes que queden fora de les sales “multiplex” projectades en versió original. La recentment aprovada llei del cinema, contempla una xarxa de sales arreu del país destinades a aquesta funció, una funció que el Col·lectiu de Crítics de Cinema ja fa deu anys que acompleixen; potser estaria bé prendre exemple de la bona tasca del Truffaut alhora d’implementar aquesta xarxa. És només un suggeriment. Que l’agafi qui vulgui.

Però tornant a l’acte de demà, us hem de dir que a les 19.30 i a les 21.30 (aquesta sessió requereix invitació), podreu veure el documental La noche que no acaba d’Isaki Lacuesta, un film produït per la cadena de Televisió TCM que ens acosta a la vida de l’actriu nord-americana Ava Gardner i especialment a la seva estada a Catalunya i a Espanya, durant diferents etapes.

L’any 2001 el Museu va produir una exposició, sobre aquest mateix tema: Pandora. Quan Ava Gardner seduí Girona, una exposició que repassava el rodatge de Pandora y el holandés errante d’Albert Lewin a les comarques de Girona, un rodatge que va comptar amb grans estrelles de Hollywood, com Ava Gardner o James Mason.

D’aquella exposició en va sorgir el documental “Pandora, quan Ava Gardner seduí Girona” un documental co-produït pel Museu i Vídeoplay Serveis. Si teniu una estona el podeu veure integrament al nostre canal de Youtube.

[youtube]-hGPGyhaxrc[/youtube]

[youtube]xBs02ubouJ0[/youtube]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat Cinematogràfica, Cinema, Museu del Cinema i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.