El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/nurialopez
Articles
Comentaris

El dia 5 al vespre vam presentar la candidatura que tinc l’honor d’encapçalar. Un equip humà disposat a treballar per aconseguir que el dia a dia de la gent que vivim a Campdevànol pugui ser una miqueta millor.

Com vaig explicar en la meva intervenciĂł, al nostre programa electoral hi trobareu 100 propostes per CampdevĂ nol, 10 compromisos i una frase, al final de tot, que diu:

“Campdevànol és un projecte col·lectiu, un projecte que hem de fer entre tots i totes”.

Per tant, el projecte que ens disposem a defensar es fonamenta en fer les coses entre tots i totes, es fonamenta en les persones, en atendre i cuidar les seves necessitats i en millorar el seu dia a dia.

Us ofereixo els 10 compromisos que ens agradaria poder assolir si la gent ens fa confiança i ens permeten governar. Són compromisos vinculats directament amb aquest objectiu, les persones:

  1. Espais adequats per millorar la qualitat de vida de la gent que els utilitza.
  2. Volem que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal entri en vigor immediatament. Primer perquè és un bon document i un conjunt de normes que necessita Campdevànol, però també perquè el procés ha estat llarg i feixuc pels veïns i veïnes i no cal tornar-hi.
  3. La nova Escola, perquè no hi ha dret que els nens i nenes de Campdevànol estiguin fent classe al passadís.
  4.  Subvencions per millorar Campdevànol i els equipaments i serveis que la gent necessita i utilitza. 
  5. La Llei de Barris. Amb la Llei de Barris hem garantit que els propers anys s’inverteixin 3 milions d’euros a Campdevànol. Això, donarà vida a les persones que tenen comerços, a la gent gran i als joves que necessiten de més i millors espais, per moure’s i per conviure. Però hi ha moltes maneres de gestionar aquesta subvenció històrica, de fer rendir els diners, la nostra experiència hi pot tenir molt a veure en què s’aprofitin absolutament en benefici de la gent de Campdevànol. D’altra banda, la participació ciutadana ha de ser un eix que defineixi aquesta actuació i la seguirem impulsant. 
  6. Una zona esportiva que respongui a les demandes de les entitats i de la gent que fa salut i fa poble a través de l’esport, portant el nom de Campdevànol arreu de Catalunya. 
  7. Feina i més feina, malgrat la crisi. No hem parat. Gràcies a invertir i a no deixar escapar ni un euro, hem pogut fer un total de 126 contractes laborals i hem contractat amb 40 empreses, això s’ha de seguir fent i només ho pot fer qui es creu capaç. Mireu si han canviat tant les maneres de fer, que durant la legislatura del 2003 al 2007 per cada 10 euros que es gastava l’Ajuntament els veïns en posaven 7, en aquests darrers 4 anys, per cada 10 euros que s’ha gastat l’Ajuntament, els veïns només han posat 1,7 euros.
  8. La cultura, la vida que dóna a Campdevànol la cultura popular i tradicional i moltes més activitats que volem fomentar, perquè això és la base de la convivència i ens agrada conviure, conviure en harmonia.
  9. S’ha d’escoltar a la gent, i des del Barri del Roser els veïns i veïnes ens reclamen una plaça coberta. No ha estat possible en 4 anys, però lluitarem perquè ho sigui aviat. I és que també s’ha de reconèixer, no s’ha pogut amb tot, necessitem més temps.
  10. I finalment les entitats, que en aquests dies hem anat a visitar per conèixer de primera mà les seves necessitats. Algunes les hem recollit al programa, però sobretot volíem conèixer els seus projectes i el seu estat d’ànim, perquè es fonamental, conèixer i reconèixer la tasca que tantes i tantes persones del poble fan per tots, sense demanar res a canvi.

Parlem de persones,  les persones que volem atendre les necessitats d’altres persones de la nostra població i donar resposta des de l’educació, el respecte, l’escolta activa, el diàleg sincer.

En moments complexes, la capacitat de gestió demostrada en sumar recursos, tant econòmics com humans, és un motiu a tenir present. Avui convido als electors a aquesta reflexió, tot presentant el nostre projecte per Campdevànol, les nostres propostes i, com no, el nostre equip.

Un equip format per:

En Joan, en Lluís, la Roser, la Mercè, l’Adrià, en Joan, la Roser, la Toñi, l’Eliseo, en Manel, en Jaume, la Marta, l’Eva i l’Antònio.

Ens considerem gent senzilla, gent treballadora, seriosa, educada, respectuosa, amable, afable, entregada i il·lusionada. Persones que estimem Campdevànol i que volem que cada dia sigui un lloc una miqueta millor per viure.

En definitiva som gent amb compromĂ­s, BONA GENT.