El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/oscarpinilla
Articles
Comentaris

Hem pogut llegir avui al diari un informació ben trista per a la democràcia. Un grup de treballadors de l’empresa de la constructora del regidor de l’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols, Pere Luque (Amics), es van presentar ahir al matí a casa de l’exalcalde, el socialista Pere Albó, per increpar-lo. Segons la versió d’Albó, aquests treballadors el van insultar i el van amenaçar, a ell i a la seva parella, i van trencar un dels vidres de la porta de l’entrada del domicili.  Per contra, Luque diu que els treballadors es van presentar per iniciativa pròpia per demanar pacíficament explicacions del per què l’exalcalde va denunciar que el regidor d’Amics estava fent unes obres en un pis del carrer Major sense els permisos municipals.

És trist per a la democràcia aquest succés perquè, en primer lloc, uns i altres utilitzen la política i els càrrecs públics com a disfressa per amagar una realitat: tot plegat és una picabaralla personal que ve de fa molt temps. En segon lloc, perquè no es pot utilitzar uns treballadors que s’estan jugant el seu sou i la seva feina com a arma venjativa. I en tercer lloc, perquè qualsevol regidor de qualsevol ajuntament ha de donar exemple, i si falten tràmits per començar una obra, ni que siguin mínims, cal esperar, com fan tots els ciutadans.

Em sap molt de greu, com a baix-empordanès, que aquesta notícia hagi tingut un ressò estatal important i afecti negativament la imatge del municipi. La gent de Sant Feliu de Guíxols no s’ho mereix. Espero que tots els implicats reflexionin sobre el que ha passat i no donin més arguments als ciutadans perquè deixin de creure en la política i en la democràcia.