El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/oscarpinilla
Articles
Comentaris

Audiència Provincial de Girona

La sala del jurat de l’Audiència de Girona, situada al nou i costós Palau de Justícia, té previst celebrar des d’avui i fins divendres de la setmana que ve el judici pel cas del botellón. No serà una tasca fàcil, ja que caldrà encabir 35 persones al banc dels acusats i acomodar els 23 advocats que les defensen en una sala que ha quedat més que demostrat que té un problema greu d’espai.

La sala no ha superat les dues proves de foc que ha tingut durant els dos únics judicis de jurat que s’hi han celebrat aquest any. Si fins ara les instal·lacions s’han hagut d’enfrontar a una ocupació mitjana d’onze membres del jurat popular, cinc advocats, el fiscal i l’acusat, aquesta xifra es multiplicarà per tres durant el judici pel cas botellón. A tots ells, també cal sumar-hi el jutge, el secretari, funcionaris, mossos d’esquadra, testimonis i assistents a l’acte, que és d’audiència pública. D’entrada, cal descartar els professionals dels mitjans de comunicació, ja que el TSJC els ha comunicat que no hi tindran cabuda, i seguiran el judici en un altre espai a part a través d’una pantalla de televisió.

A tot això cal afegir-hi que en aquesta sala s’està celebrant un judici de jurat popular contra Daniel Pierre Imandt, l’acusat d’haver esquarterat l’ex-xicota a Sant Pere Pescador. El judici va començar dimarts de la setmana passada i estava previst que acabés ahir amb la lectura del veredicte. Però hi ha hagut un problema que s’hauria d’haver previst, que és que, a causa de la complexitat del cas, els membres del jurat no van tenir prou temps ahir per deliberar i acordar un veredicte i, per tant, s’ha ajornat tot fins avui. Però avui la sala estarà ocupada pel judici del cas botellón, i per tant caldrà improvisar, i el judici del jurat s’haurà de traslladar previsiblement a una altra sala de dimensions encara més reduïdes per fer la lectura del veredicte.