El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/planetapaisoscatalans
Articles
Comentaris

Pedrolo portat al cinema

Dia 23. Avui El Periódico de Catalunya informa que una de les obres de referència de Manuel de Pedrolo El mecanoscrit del segon origen serà portada al cinema, després que el productor Tono Folguera i el seu soci, Carles Porta, hagin aconseguit de la família la cessió dels drets de l’obra. Els productors hauran de complir la condició sine qua non que va imposar l’escriptor: que el film sigui rodat en català. Encara no hi ha data pel rodatge perquè tot just s’està buscant guionista. Ha costat molts anys que Adelais de Pedrolo s’avingués a cedir els drets, perquè el mateix autor havia quedat molt desencantat de les versions cinematogràfiques de les seves obres, especialment de l’adaptació que TV3 va fer de la narració de la supervivència fantàstica de l’Alba i en Dídac. Esperem que hi hagi millor sort en aquesta ocasió. De moment, a la web de la Fundació Pedrolo no s’ha penjat la notícia de l’acord.