El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

No sempre és dolent no tenir un estat.

En aquests temps d’estatuts, nacions i enquestes absurdes que amaguen les postures més reaccionàries, parlar de Sistemes Sense-Estat (Stateless systems) sembla anar contracorrent o afavorir als “rajoys” de torn.

Sort en tenim que el tema és suficientment tècnic per tal que no s’hi vulguin també posar els polítics !

És un vell somni de l’enginyeria del software (cada cop més a prop), aconseguir mecanismes d’abstracció i de simplicitat que permetin sistemes distribuïts alhora eficients i més fàcils d’implementar. L’standard CORBA que fa uns anys semblava el camí, no sembla ara la millor solució degut a que no afavoreix l’escalabilitat. El fet d’haver de mantenir un estat i una connexió per a cada referència a un objecte, provoca que es necessitin molts recursos a part de problemes de referències perdudes degut caigudes de xarxa o desconnexió.

D’altra banda, els Serveis Web se’ns plantegen com molt més escalables i sense necessitat de mantenir connexió en tot moment.

L’ Ian Marteens, autor de diversos llibres i promotor de la formació on-line en llenguatges de programació (Intsight.com) , m’ha fet arribar l’entrevista següent a Anders Hejlsberg i gent de l’equip de desenvolupament de C# (Dan Fernandez i Eric Gunnerson) que dóna unes interessants idees sobre el tema.

Inappropiate Abstractions – A Conversation with Anders Hejlsberg, by Bill Venners with Bruce Eckel

També donen la seva opinió sobre els Object-Relational mappings o Persistent Frameworks, que permeten fer més estreta la relació entre els objectes i el seu emmagatzematge en una BD.

Bon profit !

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather