El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Davant una cervesa en un bar o compartint un bon vi en un sopar a casa, segur que a vosaltres també us passa que tot xerrant distesament amb amics i recordant temps passats, acabeu parlant de sèries de TV que van formar part de les nostres vides. Fins i tot, algunes d’aquestes, a banda de fer-nos passar bones estones, han contribuït a formar part del nostre esperit crític.

Alguna d’aquestes sèries que jo recordo que em van provocar aquestes reaccions és L’Escurçó Negre (Black Adder). Qui no recorda l’Edmund ? i no cal presentacions per l’escatològic Bàldric ! Aquest humor satíric anglès, capaç de riure’s d’ell mateix el trobo força proper a nosaltres els catalans (un exemple en podria ser la sèrie emesa fa uns anys a TV3 La memòria dels cargols). Jo recordo especialment interessant la primera part de la sèrie, la dels temps isabel.lins, la segona part amb la guerra ja no m’agradava tant. Aquests dies, gràcies a un amic que m’ha fet arribar ràpidament una còpia de la sèrie, podré tornar a reviure el característic crit de l’Edmund : iiieeeeeekkk, Bàldric !

Per qui hagi vist algun cop el personatge de a la dreta d’aquestes línies, segur que no cal que li presenti ! Recordeu l’Spencer de N’hi ha que neixen estrellats (Some mothers do ‘ave ‘em) ? Era senzillament genial ! Encara recordo quan li deia a la seva estimada Betty : “… Déu m’ha donat un gran dó… les meves mans “ !


De fet, recordo que en aquells temps, jo hauria assegurat que l’Spencer era el nebot de Els Roper. Inoblidable l’escena del George pujant per l’escala només amb bata mentre el veí snob i la Mildred des de baix, contemplen el panorama i esperen que pugui entrar per la finestra a casa després de deixar-s’hi les claus !

Finalment, una altra d’aquestes sèries que no em puc estar de també recordar és la fantàstica Twin Peaks del David Lynch. Una sèrie diferent, intel.ligent, onírica, complexa, divertida… amb mil possibles interpretacions… Encara ara hi ha grups a Internet (una mica frikies, no ens enganyem) que en parlen i discuteixen el caràcter dels mítics personatges.

I a vosaltres, quines sèries us han marcat ?