El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Ferro 3

A vegades, davant el pragmatisme i funcionalitat de la vida quotidiana, va bé deixar-se endur per la filosofia o poètica oriental que destil.len pel.lícules com Ferro 3 (3-Iron) del coreà Kim-ki-duk (conegut arran de la seva visual Primavera, estiu, tardor, hivern,.. primavera ).

Ferro 3 és un film minimalista. Especialment centrat en l’imatge. El director fa que sigui únicament la càmara la que parli i expliqui la història. Els actors, sobretot els dos protagonistes no tenen diàlegs, si més no, no com estem acostumats : parlant. Kim-ki-duk proposa un diàleg centrat en la mirada, en el gest per així expressar tot el que senten els personatges. Aquest artifici funciona molt bé tenint en compte que es tracta d’una història d’amor en què dues ànimes perdudes es troben i s’enllacen per sempre allà on ningú no les pot veure.

No és que sigui un admirador d’aquest tipus de cinema, personalment m’agrada que els personatges s’expressin també, o majoritàriamnent amb paraules, però sí que val la pena veure aquesta pel.lícula per tastar una manera diferent d’explicar les coses.

Què en penseu ?