El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Mon Oncle

Tenir nens a casa també té els seus avantatges…

Si ja Mon Oncle del Jacques Tati és una de les pel.lícules més divertides que podem veure en un dissabte plujòs, compartida amb els més petits de la casa i veient la seva reacció davant el peculiar Monsieur Hulot, les trapelleries dels nens, i els patètics pares del nebot, encara la fa més entranyable.

Per qui no l’hagi vist, es tracta d’una crítica de la tecnificació, del sovint excés de comoditat i opulència de la nostra societat que, lluny de fer-nos la vida més fàcil, ens la complica, ens posa unes cadenes més gruixudes que no pas les que ens voldria evitar. Només cal fixar-se en la tranquil.la vida que fa Hulot. El Tati caricaturitza aquesta crítica fins fer que es pugui comprendre la seva intenció per a qualsevol persona de qualsevol edat. Una fita difícil d’aconseguir que únicament altres genis com Chaplin o els Germans Marx han aconseguit.

Doncs això, que només per disfrutar pel.lícules com aquesta, val la pena que plogui i haver de quedar-se a casa amb els nens !