El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Berlin des del balcó

Una de les coses per les quals veig pel.lícules és perquè em permet viatjar i conèixer diferents maneres de pensar i veure la vida i tot, de casa estant.

Aquesta pel.lícula alemanya (Sommer vorm balkon, Estiu des del balcò) d’Andreas Dresen, del 2005 ens explica la vida de dues dones al Berlin d’avui. Una ciutat que transmet cultura i ganes de viure la vida intensament. Les seves, no són unes vides fàcils. Especialment, perquè no tenen uns objectius clars i determinats del que volen aconseguir a la vida. Viuen el moment i prou. El seu futur no és esperançador però, qui sap amb què es trobaran o sentiran demà ?. Paradoxalment, aquesta manera de ser és el que dóna sentit a les seves vides. Les motiva per anar tirant, sempre expectants a què els durà el nou dia.

Una pel.lícula fresca, amb una banda sonora del Pascal Comelade que transmet a la perfecció aquesta forma d’entendre el món de les protagonistes. Molt recomanable.