El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Una història de Brooklyn

Sempre que veig una pel.lícula centrada en els conflictes familiars o de parella, m’adono de quan complexes i plenes de matisos poden arribar a ser les relacions humanes, especialment quan aquestes tenen sentiments tan profundament arrelats que ni nosaltres mateixos coneixem ben bé.

A Una història de Brooklyn (The Squid and the Whale, 2005) , se’ns presenta una història de les vides d’una família de Park Slope, Brooklyn (un barri on viuen Paul Auster, Jennifer Connelly,…) durant el seu procés de separació. El pare, professor de literatura i escriptor fracassat refugiat en un intel.lectualisme pedant, influeix enormement en el seu fill gran, el qual viu condicionat per una lluita interna entre els seus sentiments i les opinions paternals admirades fins a la idolatració. La mare, també escriptora però més prosaica i alhora reconeguda pels seus llibres, cansada d’una relació d’anys amargs al costat d’algú frustat i envejós del seu èxit, posa punt i final a la relació. El fill petit és qui en patirà més les conseqüències, amb una conducta protesta com a resposta als seus sentiments profundament ferits.

Una bona pel.lícula i que val la pena veure, tot i que el propi director, en alguns moments, la converteixi en massa melodramàtica i efectista pel meu gust.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather