El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Estels al cel

Malgrat ens pesi, les febleses humanes també són universals. No són exclusivitat de cap ètnia ni lloc. Els prejudicis socials i les mesquineses són arreu presents, tant al – ja discriminatòriament – anomenat primer món, cada cop més antiislàmic, com en el més destruït Kabul.

A Cometas en el cielo (2007), un exqusit film de Marc Forster (recordeu Monster’s ball), hi trobem una commovedora història on la tendresa i la sensibilitat d’un escriptor ara adult, és capaç de vèncer les injustícies per les diferències de classe i ètnia comeses durant la seva infantesa. Una bonica pel.lícula que, sense voler ser alliçonadora, posa l’amistat incondicional com un dels més grans valors humans, recordant-nos que sovint la vida ens dóna una nova oportunitat per tornar a fer volar estels al cel.