El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Chaplin

El que més m’agrada dels ponts, és poder descansar. Sé que molta gent els aprofita per viatjar o esquiar, però sóc dels que no m’agrada afegir més estrés i dosis de rellotge quan precisament tenim temps de lleure extra.

Després de veure la magnífica exposició sobre Henri Cartier-Bresson que La Caixa feia l’any passat, teníem pendent veure aquesta de Chaplin en imatges. Si ja Chaplin és interessant, conèixer tota la seva vida explicada durant una hora per la Lada (una noia molt simpàtica i que se li nota viu amb gran passió la seva feina) és tota una experiència.

Sabíeu, per exemple, que el primer cop que Chaplin va actuar fou als 5 anys substituint una indisposició de la seva mare durant una actuació de music-hall ? O que la primera pel.lícula on aparegué als 25 anys guanyà 10 lliures i que només 4 anys més tard ja en guanyava més de 125.000$ per film ?

És llegendària la seva actitud perfeccionista davant els seus films. Sabíeu que la famosa escena de LLums de la ciutat amb la noia cega va ser repetida més de 300 cops i que va trigar 1 any en tenir-la al seu gust ?

Totes aquestes curiositats i perquès del seu cinema, filosofia vital i curiositats les podreu conèixer o recordar de primera mà al Museu d’història de la ciutat de Girona. Cada dia fins l’1 de març del 2009.

No us ho perdeu, ah, i descanseu !