El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Irina Palm

Una altra pel.lícula que he rescatat del cistell de films pendents.

Aquest cop, Irina Palm (2007), un drama familiar del director belga Sam Garbarski, guanyadora de diferents premis (entre ells el del públic de la Berlinale del 2007) i que, suposo que per la seva temàtica, no va tenir el ressó que crec es mereix.

El bonic d’aquesta història és veure com una persona que, només disposant del seu coratge i estimació, pot arribar a aconseguir superar la més difícil de les situacions encara que això li suposi la pèrdua de la seva dignitat.

Una bona interpretació de la protagonista, Marianne Faithfull, el nom de la qual és tota una premonició del personatge que interpreta.

Lluny de ser un film escabrós i depriment com podria semblar llegint ràpidament la seva sinopsi, es tracta d’un drama esperançador, d’aquells que fan pensar que sempre podem fer més del que creiem per tirar endavant.

Tot és al palmell de la nostra mà.