El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Frozen River

Mohawks, xineses, pakistanís, nordamericanes… totes dones amb vides diferents però amb similars problemes.

A Frozen River (2008), Courtney Hunt ens explica la vida d’una mare de família a la gèlida Alaska, prop de la frontera dels EEUU amb Canada, una terra difícil, amb poques oportunitats econòmiques per tothom, però especialment per Ray qui ha de tirar endavant els seus dos fills després de suportar un marit jugador que ha fugit amb el poc que els quedava.

Les seves possibilitats de sortir-se’n, igual que el gruix de gel del riu glaçat, aniran minvant fins arribar a un punt on només la seva profunda humanitat li permetrà mantenir allò que mai no podrà perdre : la seva dignitat.

Una interessant pel.lícula. Amb personatges profunds i ben treballats. Plens de matisos i contradiccions, febles i forts davant l’adversitat a parts iguals i amb uns sentiments nobles, malgrat la baixesa dels actes a què han de recòrrer per subsistir.

No us la perdeu. Un dels millors films del 2008 que us agradarà descobrir darrera el glaç del seu títol.