El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

In the loop

Recordeu la sensacional Sí, Ministre de la BBC emesa durant els anys 80 ? Els seus diàlegs i situacions eren brillants i l’elegant humor britànic – àcid i absurd a parts iguals- feien de cada capítol una peça inoblidable.

A In the loop (2009, Armando Iannucci) es recupera la sàtira política portant-la un pas més enllà, adaptant-la als nous temps i aprofitant el camí obert fa anys per la mítica sèrie anglesa i tornant a divertir-nos amb l’absurditat inesgotable de la classe dirigent. Amb una visió caòtica dels mecanismes de presa de decisions, els personatges de In the loop són histriòniques caricatures del que caldria que fossin els càrrecs públics, capaços de posar el mateix èmfasi en solventar una crisi mundial induïda pels EUA que porta a la guerra i la reconstrucció d’un mur de casa de la mare d’un votant al més remot poble anglès.

Les referències a Telèfon roig, volem cap a Moscú (1964, Stanley Kubrick) també són clares, tot i que el clàssic fes referència a la guerra freda  i comptés amb el genial Peter Sellers que li donava un caire tragicòmic molt més interessant.

Un divertit film que us recomano recupereu aquest estiu si se us va escapar durant els darrers mesos que va estar en cartellera. Això sí, si no us agraden els renecs i males maneres, no és el vostre film !