El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

L’estiu a casa nostra és per gaudir-lo a l’aire lliure i, segurament per això, les cartelleres de cinema ens ofereixen pocs títols destacables, però a vegades hi ha algunes excepcions.

Aquests dies us recomano veure Les meves tardes amb Margueritte (La tête en la frinche, 2010), la darrera pel·lícula de Jean Becker, un director francès amb un cinema que sempre ens proposa petits grans contes basats en la quotidianitat, en la senzillesa dels seus personatges i en un especial èmfasi en la valoració de les petites coses que ens van passant cada dia com a filosofia que dóna sentit a les nostres vides.

Després de la memorable Conversacions amb el meu jardiner (Dialogue avec mon jardinier, 2007) – amb unes grans interpretacions de Daniel Auteuil (el pintor) i Jean-Pierre Darroussin (el jardiner) – en aquest nou film, Becker insisteix en el mateix plantejament, resseguint la mateixa idea, donant-nos una nova píndola vital de la mateixa recepta, aquest cop comptant amb la bona feina d’altres dos veterans de les pantalles franceses : Gérard Depardieu, i Claire Maurier.

Si no heu vist cap dels seus films, és aquesta una bona ocasió per aprofitar i veure una manera diferent d’enfocar les coses que de segur us farà pensar en la manera com portem les nostres vides. De tota manera, personalment, si em feu triar, em quedo amb els diàlegs del Sr. DelPinzell i el Sr. DelJardí de l’anterior film.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather