El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Després de més de 4.000 Km, només 35 Km més per arribar allà on el cor et mana. Ets molt a prop, només un darrer esforç, un instant més i seràs amb la Mina, la teva estimada. Comparat amb els més de 3 mesos de fred i cansament acumulat des que vas deixar enrera el cim de l’Ararat i vas atravessar les aigües del Tigris i l’Eufrates on et banyaves en la teva infantesa, ara, només 10 hores nedant et separen del teu somiat destí.

Fill d’una nació sense estat, pobra i perseguida sempre per tots, Bilal, res tens a perdre, res t’espanta perquè res és més important a la vida que estar a prop de qui estimes. Endavant Bilal, una braçada més.

A Welcome (Philip Loiret, 2009), una tendra història on els problemes migratoris i l’amor es barregen per deixar al descobert l’absurditat i mesquinesa de les nostres societats, el director francès amb l’ajuda d’un fantàstic Vincent Lindon i d’un jove prometedor Firat Ayverdi, porta a la pantalla un guió magnífic escrit conjuntament amb Emmanuel Courcol. La trista situació dels immigrants que es troben al Pas-de-Calais atrapats i la complexa situació que es genera a aquest pas fronterer per fer complir la llei, una llei terrible que discrimina, margina i penalitza fins i tot principis tan bàsics de la humanitat com són ajudar a qui més ho necessita, és contraposada als sentiments de Simon, un home que ha perdut la seva dona per la seva manca d’atenció i que ara, veient l’exemple de Bilal, comprèn i intenta corregir.

Una sensacional història que espero no us deixeu escapar. D’aquelles que commouen i emocionen, indignen i ens alerten davant allò que vivim fent-nos pensar al voltant de quina és l’essència de les nostres vides i recordant-nos que les dificultats no ho són tant si l’objectiu s’ho val. 

+ Opinions :
La Butaca – Julián Rodríguez Chico.
Fotogramas.

Sorprenentment, el passat octubre de 2010, la realitat va voler fer un homenatge pòstum a la ficció :
Philip Croizon, el primer home amb cames i braços amputats aconsegueix atravessar el Canal de la Mànega (23-10-2010)