Realitat augmentada per a dummies

¿Qué es la realitat augmentada?
Es la generació d’informació interactiva en temps real combinant imatges reals amb elements virtuals.

¿Com funciona?
Es necessari pel seu funcionament un ordinador, una webcam i una marca per a posicionar els elements virtuals  a l’escena real capturada per la camara.

Exemples de Realitat Augmentada (RA)
Anem a veure un exemple d’aquesta tecnología usada per exemple en el comerç electrònic per la companyia Zugara:


Ara una d’ulleres….. Rayban


Com podem veure en el video, la  persona es situa davant la webcam, posiciona la marca i automàticament els elements vituals cobren vida. MAGIA??.., NO, REALITAT AUGMENTADA!!

Anem a veure un parell d’exemples més. El primer es Layar, un navegador per iphone y android el qual posiciona els elements que volem trobar i ens permet fins i tot realitzar valoracions dels mateixos (realitat augmentada social).


Un altre exemple de navegador per l’iphone ens posiciona situació e información de ruta mitjançant la R.A. Si poguessim mostrar aquesta informació directament al parabrises tindriem una experiencia de navegació brutal (aquesta ja es usada per exemple en els HUD de les carlingues dels avions de combat).


La RA es farà servir en marketing, enginyeria, jocs i un munt d’altres utilitats.
En aquests propers videos veureu una utilitat de RA en mecànica de l’automòvil i com a element de venda de BMW.Sorprenent, no?

Es una tecnología de molt facil utilització pel que podeu comprobar pel que la seva integració en la vida quotidiana serà totalment natural.

Definició R.A. a Wikipedia

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.