#internationalwomensday

Estic del tot d’acord amb els qui diuen que només podrem celebrar realment el Dia de la Dona quan aquest desaparegui per manca de necessitat. Però mentre encara existeix, ens pot servir per recordar la feina que encara queda per fer i per revisitar una part molt important del nostre passat. Una bona manera de recòrrer la història l’ofereix la línia de temps interactiva d’Equals?.

Línia de temps interactiva d'Equals?

Equals? és potser la iniciativa més destacada en entorn web del centenari del Dia Internacional de la Dona. Es tracta d’un espai molt ric en continguts, que recull informació històrica i dades actuals sobre igualtat. El video de Daniel Craig vestit de dona mentre la veu en off enumera les desigualtats que encara avui persisteixen, ha estat el millor vehicle per promocionar el web.

[youtube]gkp4t5NYzVM[/youtube]

La vocació d’Equals? sembla anar més enllà que la simple celebració del dia, ja que s’estableix com una plataforma de debat en la que els usuaris poden participar enviant els seus videos, unint-se a debats, o fent seguiment per Facebook o altres xarxes socials.

Google, per la seva banda, ha preparat una plana especial amb un mapa interactiu (especialitat de la casa), en el que mostra els events que es celebren a tot el món. La mateixa plana permet donar a diferents causes relacionades amb el Dia de la Dona.

Les dones més influents en tecnologia

I com estan les coses en el context de la tecnologia? FastCompany publicava fa molt poc el llistat de les dones més influents en tecnologia, i dedicava un altre article a 25 startups fundades per dones, que cal seguir. Val la pena donar una ullada als dos documents, no només per saber qui són elles, sino també cap a on poden anar les coses en aquest entorn.

Ah, i per descomptat, Twitter ja té el seu hashtag dedicat: #internationalwomensday, avui situat tot el dia entre els trending topics.


Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.