El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/tonidalmau
Articles
Comentaris

No. Ni el Banc Central Europeu, ni el Banc d’Espanya ni la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre han perdut l’enteniment. El bitllet de 500 euros amb la imatge d’un Fèlix Millet somrient és del tot fals i forma part de la publicitat d’un llibre que surt avui a la venda: “Les barbaritats de Fèlix Millet”. Es tracta d’allò que en el món editorial és coneix com un instant book, un llibre fill de la més rabiosa actualitat, una obra de 160 planes escrita a velocitat exprés per Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i ex company d’El Punt.

Segons l’editorial Ara Llibres, “’Les barbaritats de Fèlix Millet’ recull els fets i només els fets, nus i eloqüents, d’un cas que ha sotragat de dalt a baix l’opinió pública catalana. Perquè no cal afegir ni treure res per mostrar amb tota la seva contundència les dimensions d’un dels escàndols més importants dels últims anys al nostre país.

Per cert, un detall curiós: el fals bitllet d’en Millet està tan ben fet que fins i tot aconsegueix enganyar al Photoshop. Quan s’intenta editar la imatge, el programa mostra el següent avís:

Si algú pensava en fer anar la fotocopiadora, se’n pot anar oblidant.