Visca els llibres!

Visca els llibres i visca les editorials, petites clar. Que a les nostres comarques, on Astèrix i Obèlix es trobarien com a casa seva, estan florint com ara la mimosa o les roselles i els gira-sols a la primavera, que de fet acaba d’arribar.

Edicions de la Ela Geminada és un projecte editorial en llengua catalana, nou, un altre, nascut a Girona a principi del 2011 i que dirigeix l’inefable Oriol Ponsatí-Murlà. Disposa de dues col·leccions: Trivium (ficció) i Quadrivium (no ficció) i té com a principal objectiu la publicació de llibres de fons, tant d’autors catalans com estrangers. Una és literària i l’altra d’assaig filosòfic. Totes dues col·leccions tenen un consell editorial, que integren Blai Gasull, Antoni Martí Monterde i Xavier Pla, i Josep-Maria Terricabras i Joan Vergés, respectivament.

En aquestes comarques la tramuntana, el garbí, el gregal, el xaloc, el mestral i tots els vents haguts i per haver bufen vent en popa -no la proa al vent!- en el món llibresc. I per això ens hem de felicitar, perquè en els darrers anys han proliferat les editorials i això vol dir, si més no, que malgrat la crisi la salut del sector és més o menys bona o tenim una pila d’agosarats, que també podria ser.

I un exemple  és Edicions de la Ela Geminada, d’Oriol Murlà-Ponsatí, que s’estrena amb “Breviari dels polítics”, de Giulio Raimondo Mazzarino, i “Poemes francesos”, de Rainer Maria Rilke, traduïts per Mariàngela Vilallonga. Una edició polida, molt ben feta, amb cura, en què coneixent la bona feina, la professionalitat i l’experiència d’Oriol Ponsatí-Murlà és una garantia d’èxit. Els pròxims títols en perspectiva continuen aquesta línia i són tant o més engrescadors (vegeu l’article d’Eva Vàzquez, impagable, com sempre).

I no serà l’última. Benvingut i ben retrobat. Per molts anys, Oriol!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.