Edicions de L’Albí

Edicions de L’Albí és una editorial a l’alça, per parlar en termes econòmics i molt a la page, mediàticament parlant. Situada a Berga (hi deu tenir alguna cosa a veure la Brega de Líbia?) i a la pàtria del gran Ramon Vines, “el savi català” de Gabriel García Márquez, un altre gran oblidat de la cultura oficial. I dic “un altre” perquè L’Albí com a petit editorial que és i que promou autors catalans també és de les grans oblidades en aquest país, que com que s’ha espanyolitzant tant en tots els sentits, s’ha convertit també en un país de pandereta i mocador.
Cal tenir-la en compte, com tantes altres petites editorials que són les que fan gran el món editorial català. Edicions de L’Albí ha passat de publicar 15 llibres anuals a 35 durant el 2010 amb col·leccions noves, i aquest any 2011 celebrarà el seu 25è aniversari.
Són destacables títols com ara la ficció Rius paral·lels, de Jordi Estrada, dedicat a Màrius Torres; A reveure Espanya, de Jordi Cussà, o peces tan desconegudes Fumisme, d’Alphonse Allais. Però també poemaris com Les pluges admirables, d’Antoni Perarnau, i La segona ombra/Second Shadow, de Maria Wallace. Com també Shakespeare a Catalunya, de Ramon Esquerra, o la seva col·lecció de llibres de butxaca, anomenada Expresso, amb La nit de Nadal, de Nikolai Gogol, i Malsons, d’Edgar Allan Poe, entre d’altres.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.