Avui és el dia

Avui és el dia que surt el nou disc de l’astre intercomarcal Quimi Portet. Potser el millor músics actual del nostre panorama i el de més enllà. De fet si Quimi Portet no cantés en català, segur que a totes les ràdios i televisions menjaríem Portet a totes hores, però ai! Sembla que la música deu passar de ser excel·lent a despreciable pel sol fet de la llengua. Però aquest no és el tema. Quimi Portet abans d’aquest, ens ha regalat set discs fabulosos, plens de surrealisme, bona música i d’humor canviant. Un sociòleg i un psicòleg podrien fer un estudi de l’estat d’ànim del país a través dels discs del Portet, de l’eufòria de Matem els dimarts i els divendres o La terra és plana va passar a fer un disc trist, melancòlic i sarcàstic com Viatge a Montserrat, amb lletres com:

“Des d’una àrea de servei,
la meva terra
és com un parrac grapejat;
un país vençut pel davant
i pel darrere;
d’atrotinada dignitat”.

Doncs això que avui surt el disc, i se suposa que a les ciutats de comarques no arribarà fins la setmana vinent o l’altra, com passa sempre.

Aquesta entrada ha esta publicada en Música. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.