Pelacanyes i ganxets: allò que ens uneix

Tarragona i Reus no són més que un dels molts exemples que tenim en aquest país on les disputes de campanar entre dues grans ciutats veïnes ha impedit un desenvolupament ple de les grans potencialitats que té l’àrea metropolitana de Tarragona-Reus.

A Tarragona tenen la Catedral, a Reus la Prioral; a Tarragona port, a Reus aeroport; a Tarragona digestiu, a Reus aperitiu; 133 545 són els pelacanyes de Tarragona i 106 790 els ganxets de Reus.

A Tarragona mana el PSC i a Reus CiU-PP: Ballesteros a Tarragona, Pellicer-Alegret a Reus. El de Tarragona partidari d’una ‘consulta legal i acordada’ pel dia 9 de novembre, els de Reus, … per una banda sí perquè m’ho diu el partit tot i que ‘primer són les persones’ abans que el país i per l’altra no perquè no per allò de les lleis i la Constitució.

Posats a mirar, no som pas tan diferents.

La passada legislatura municipal els dos consistoris varen fer tímides declaracions d’amor jovenívol per apropar posicions. A inicis del passat mes de juny i amb un dels dos actors canviat, les tímides declaracions es varen convertir en un primer encontre i la creació d’una comissió bilateral per tal d’intentar ‘sumar esforços, sinergies i assolir un nivell òptim de promoció conjunta del territori’. Sembla doncs que aviat passarem a la fase de festeig i qui sap, potser d’aquí una o dues legislatures el festeig acabarà en el casori que tant ens convé a tots plegats.

Mentre esperem tant desitjat desenllaç i ara que ja tots tenim ben clar i assumit que a Tarragona manxen i a Reus enganxen, potser que anem posant fil a l’agulla, que el 9 de novembre el tenim aquí a tocar i no sembla que qui regeixen el camí d’aquestes ciutats estiguin massa per la labor de liderar políticament en el nostre territori l’històric moviment ciutadà que s’albira un cop tornin de les “merescudes” vacances d’estiu tan insignes representants.