Cròniques BIO: aposta per la medicina personalitzada

Adela Farré

A la Conselleria de Salut ho tenen clar: l’aposta del futur és la medicina personalitzada. Tant el seu titular, Boi Ruiz, com el responsable de Planificació, el Dr. Joaquim Esperalba, així ho han subratllat en la trobada que aquest matí en celebrat amb les empreses i institucions que formen part de la delegació catalana a la BIO. La convocatòria del Conseller, a qui no ha estat possible acompanyar la delegació fins a Washington, com era la seva intenció inicial, ha estat resposta massivament pels delegats: Carles Domenech (AB-Therapeutics), Keneth Weissmarh (Advancell), Carme Plasencia (Aromics), Miquel Molins (Baker & McKenzie), Jaume Amat (Bioemprèn), Juanjo Duelo (Dr. Healthcare), Oriol Argemí (Grifols Engineering), Ignasi Belda (Intelligent Pharma), Maribel Vergés (Janus Developments), Joan Puig (Kymos), Frances Mitjans (Likera/Leitat), Marco Pugliese (Neurotec Pharma), Ralph Klingman (Omnia Molecular), Carlos Buesa (Oryzon), Ignasi Biosca (Reig Jofré), Jordi Julve (Salvat), Núria Batet (Telstar), Manel Cascallo (VCN Biosciences) o Raúl Martin (Ysios Capital Partners) són només alguns del que han assistit a l’acte, on també hi havia representants de les entitats que estaran a la BIO i que donen suport a la tasca de Biocat, com l’Ajuntament de Barcelona i ACC1Ó.

Justament ACC1Ó ha fet coincidir un dels seus programes Connect, en aquest cas adreçat al mercat dels Estats Units, amb la BIO, en el qual participen diverses empreses de la delegació que, gràcies al programa, han tingut un coaching d’un consultor nord-americà per millorar els resultats de la seva aproximació a possibles acords amb empreses dels EUA, consultor que els ha assessorat també per poder bastir una agenda personalitzada. El programa d’ACC1Ó també inclou una sessió de networking, Interconnexions, que se celebrarà dilluns 27, oberta a totes les empreses de la delegació catalana, que organitza Biopolis Quebec, un dels partners estratègics internacionals de Biocat.

Tornant a la medicina “de les tres pes”, com l’anomenava aquest matí el Dr. Esperalba —predictiva, preventiva i personalitzada—, el Conseller Ruiz ha insistit davant dels mitjans de comunicació en la importància d’impulsar-la com una forma d’avançar cap a un sistema sanitari més eficient, no només en termes d’atenció a la població, sinó d’estalvi de costos, ja que les noves tècniques de diagnòstic basades en biomarcadors, per exemple, permetran predir la predisposició de determinats segments de la població a certes malalties i segmentar i reduir l’aplicació de moltes proves o teràpies que avui s’empren sobre grups de població indiscriminats i molt més grans. Això sense comptar amb la reducció d’ingressos hospitalaris que pot portar una adequada prevenció.

Un dels tracks de les sessions de la BIO es focalitza precisament sobre Diagnostics and Personalized Medicine, així que en seguirem parlant.

Per més informació: http://www.biocat.cat/boi-ruiz-la-recerca-en-medicina-personalitzada-es-essencial-millorar-latencio-sanitaria

Quant a Biocat

Biocat és l'entitat que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, amb iniciatives adreçades a impulsar i connectar la recerca i la innovació empresarial, per maximitzar l'excel·lència científica, el creixement econòmic i els beneficis socials del sector.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.