Menú de navegació+

Mama, de gran vull ser un assassí en sèrie

Publicat el 26 abril, 2013 per a General |

A+ | a-

Aquest any ens deixa l’assassí en sèrie que més ens ha enganxat a la caixa tonta. Estic parlant de Dexter, l’irrepetible Dexter Morgan. I sembla que totes les cadenes s’han llençat a una frenètica cursa per intentar trobar-li un digne successor. Fins i tot estan rescatant mites de la crònica negra, que han marcat un abans i un després en el meu món bastard. Em refereixo a Norman Bates o Hannibal Lecter. Però anem per pams.

La primera d’aquestes sèries és The Following que es va estrenar com un coet, però que s’està desinflant de mica en mica. Aquí es barregen les investigacions policials, els poders malvats, ocults i criminals de sectes a l’estil Charles Manson i les influències de Seven. I en aquest cas el pèrfid assassí és el doctor Joe Carroll, un fan d’Edgar Allan Poe, interpretat magníficament per James Purefoy -vegeu post d’un servidor en aquest mateix blog.

La segona és Bates Motel, que retrata la vida adolescent de Norman Bates i la malaltissa relació amb la seva mare. L’Antonhy Perkins de torn és l’actor Freddie Highmore, el Charlie de la fàbrica de xocolata de Tim Burton, que fa una més que acceptable actuació. La sèrie ha tingut una bona acollida entre el públic i ja n’ha confirmat una segona temporada -vegeu post del gran Jep Soler.

Finalment l’última que ha aterrat a les nostres pantalles és Hannibal, una adaptació de l’arxiconegut caníbal creat per Thomas Harris i que va immortalitzar per sempre Anthony Hopkins. En aquest cas l’argument se centra en la relació entre l’investigador de l’FBI, Will Graham, i el doctor Hannibal Lecter, que també col·labora amb la policia sense que ningú sàpiga qui és realment. Precisament, en la novel·la, Graham és qui acaba detenint Lecter.

Però el pilot d’Hannibal no m’ha acabat de fer el pes. El personatge de Graham, que té molt més protagonisme que el d’Hannibal, és poc profund i no aporta res de nou. Ja hem vist massa vegades la cantarella de policia depressiu i amb una personalitat malaltissa -Kevin Bacon a The Following és exactament el mateix-. Per contra, Hannibal sí que es mereix una oportunitat gràcies a l’actor Mads Mikkelsen, que el clava a la perfecció. Només mirant-lo a la cara aconsegueix atemorir-te. Però ja veurem si la sèrie sobreviu a la jungla televisiva, perquè les audiències del pilot van ser pèssimes i ja hi ha algunes veus que n’auguren la cancel·lació.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!