Menú de navegació+

‘Portlandia’, hipsteria de la bona

Publicat el 17 juliol, 2015 per a Sèries |

A+ | a-

portlandia-carrie-brownstein-fred-armisen-pussy-riot-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaPortlandia continua acaparant un èxit ben merescut als Estats Units amb una inusitada mudesa entre els mitjans de comunicació catalans, tot i que l’han emès a Canal Plus Series.

Els Bastards n’hem parlat extensament en un parell d’articles (Portlandia, el regne dels hipsters, La crisi no existeix pels creadors de Portlandia) i, tot i que entenem la peculiariat local de la sèrie, l’originalitat dels seus gadgets ha assolit límits que semblaven impossibles de superar, i han provocat que una allau d’actors i actrius arxiconeguts es tornin bojos per formar part del seu univers.

I és que Portlandia parla de la peculiaritat dels habitants de Portland, coneguts per ser els hipsters més guais dels Estats Units. Liberals, ecologistes, bojos per la bicicleta, els cafès llibreria, les tertúlies feministes, els productes locals, el reciclatge, els animals domèstics i sempre a punt per protestar per qualsevol cosa. Ara ho veiem tot principalment personificat amb els dos protagonistes, Fred Armisen i Carrie Brownstein, que són també els guionistes principals de la sèrie.

portlandia-carrie-brownstein-fred-armisen-pussy-riot-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaLa cinquena temporada va farcida de hisperia de la bona. Des de satiritzar les Pussy Riot (que aquesta vegada no apareixen com a House of cards per problemes d’agenda), a riure’s dels pares lliberals i els defensors dels animals dissecats, passant per la ja coneguda llibreria Women and Women First que es gasta els calés per col·locar una alarma contra un grup d’extravagants ecoterroristes incendiaris.

En els nous episodis, veiem Jeff GoldblumSea World quan la troupe dels de Portlandia baixen a San Diego,  Ed Begley fent de metge tocat de l’ala, Kyle MacLachlan en el paper d’alcalde immadur de PortlandPaul Simon enfadant-se amb els dos protagonistes per la insana obsessió que tenen pel karaoke, detalls que van més enllà de l’humor més convencional.

Res més. Recomenable a tope, Portlandia ho supera tot i més. Com sempre.

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards