Menú de navegació+

Una guia serièfila per aquest inici d’any

Publicat el 4 gener, 2017 per a Sèries |

A+ | a-

Es fa molt difícil fer una guia de sèries; la proliferació de canals i la hiperactivitat productora, ens porta a una situació de sobreexcés molt difícil d’assimilar per part d’espectadors mitjans amb altres ocupacions que no siguin la manta i el sofà 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. En aquest article intentarem fer un repàs de les sèries que cal seguir aquest principi d’any, o si més no les que creiem que cal estar-hi atents. Us demanem disculpes avançades pels oblits que hi pugui haver a l’article, oblits que intentarem solucionar en els escrits diaris que anirem publicant al blog.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=6ZYAQSlIhM4″ /]

Suposo que hem de començar amb l’esperada producció de la BBC, protagonitzada per Tom Hardy i produïda per Ridley Scott, Taboo. Una història que aquí es podrà veure a partir del 7 de gener a la plataforma HBO i que ens explica la historia del retorn a Londres d’un explorador que s’havia donat per perdut a l’Àfrica.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-tLUtJgkeS4″ /]

Aquest inici d’any CBS estrenarà la judicial Doubt (15 de febrer), ja ha estrenat Ransom, una sèrie sobre negociadors de rescats, però la gran aposta és el remake de la pel·lícula Training day, d’Antoine Fuqua, que dirigirà per a la televisió el britànic Danny Cannon, l’estrena serà el 2 de febrer.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=QkoAk8DO2Xc” /]

Fox ha estrenat la comèdia The Mick protagonitzada per Kaitlin Olson i el 6 de febrer estrenarà APB, un curiós drama sobre un multimilionari que inicia una policia privada després d’haver estat testimoni d’un crim violent. Però la gran patum de la cadena será 24: legacy, una nova versió de 24, sense Jack Bauer (Kiefer Shuterland), protagonitzada per Corey Hawkins, que interpreta un exmilitar que retorna als Estats Units com un heroi de guerra, n’estarem atents.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WKeRnyFIHWs” /]

NBC presentarà el dia de Reis una versió moderna del Mag d’Oz que es titularà Emerald city i el 5 de març emetrà el pilot de la judicial Chicago justice. D’aquesta cadena la que sens dubte ens podrà interessar més és Powerless, una sèrie d’espionatge dirigida i creada per Luc Besson, director i guionista de la gran pel·lícula de ciència-ficció Lucy (2014). La sèrie protagonitzada per un exagent de la CIA (Clive Standen) que ha de superar una tragèdia personal i idear una venjança serà una de les grans apostes del canal per a aquest 2017.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4SZ3rMMYBLY” /]

El creador de Fargo, Noah Hawley, torna a FX amb Legion, una producció Marvel-Fox que tindrà com a protagonista David Haller, el fill del professor Charles Xavier. Marvel i Hawley és una barreja a priori estranya però que pot ser molt interessant, el 8 de febrer sortirem de dubtes.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fDWRERhKPBs” /]

HBO aposta per la comèdia Big little lies dirigida per Jean-Marc Vallée, director de la sorprenent pel·lícula Demolition, protagonitzada per Jake Gyllenhaal. L’altra proposta és la britànica Crashing, una sèrie sobre un grup de joves que viuen junts en un hospital en desús.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Pqc5GEwO7OQ” /]

Netflix estrenarà el 6 de gener la comèdia One day at a time, el 3 de febrer emetrà Santa Clarita diet, una sèrie que tindrà l’al·licient de veure Drew Barrymore i Timothy Olyphant interpretant papers de comèdia. El 17 de març la cadena també apostarà per Marvel amb l’estrena d’Iron fist.

Si teniu una estona aquest començament d’any ja veieu que podeu ocupar el temps de manta i sofà amb propostes que anirem criticant i elogiant en aquest blog. Esperem que aquesta humil guia us seveixi per anar passar els dies més amablement.

Autor: Jordi Dorca

Sóc programador del Museu del Cinema. Escric a la Revista de Girona i sobre cinema i sèries a Els Bastards.