Menú de navegació+

‘Taken’: la venjança de Luc Besson

Publicat el 24 març, 2017 per a Sèries |

A+ | a-

El 2008 Luc Besson estrenava Taken (Venganza). Aquesta era la primera d’una sèrie de pel·lícules, protagonitzades per Liam Nesson, en què un exmilitar, que era un crac en el món de les armes i maneres de matar, es dedicava a buscar aquells qui havien fet mal a la seva família. De Taken se n’han estrenat tres pel·lícules i s’espera que la quarta s’estreni el 2019.

Ara, mentre esperem aquesta quarta entrega de les aventures de Bryan Mills (el protagonista de les històries encarnat per Liam Nesson), podem matar el temps mirant la sèrie que Luc Besson i Alexander Cary (productor de les quatre primeres temporades de la sèrie Homeland) ens han preparat.

Segons els seus creadors, Taken (la sèrie), se centra en els inicis com a agent de Bryan Mills (a la sèrie, interpretat per Clive Standen, el personatge de Rollo de Vikings), i és aquí on ja tenim el primer error de la sèrie. Si la primera pel·lícula es va estrenar el 2008 i l’agent Mills ja era grandet, per què la sèrie ens la situen en l’actualitat? Tant costava la producció de vestuari per seguir un mínim de fil històric?

Als primers capítols (que es poden veure per Amazon Prime, aquells que sigueu subscriptors d’Amazon Premium) podem veure Bryan Mills, que ha tornat d’un servei a l’Afganistan, amb la seva germana. Després d’un intent d’atemptat i d’haver patit una gran pèrdua, Mills és reclutat per una agència secreta del govern, dirigida per una dura Christina Hart (Jennifer Beals, Proof) i formada per un total de 9 persones (potser massa pels estàndards de la televisió i, pel que sembla, no tenen res a veure amb els films), dedicada a agafar els més buscats del país.

El format de la sèrie recorda una mica The Blacklist, en què un exagent de l’FBI es dedica a donar noms de criminals i els agents es dediquen a agafar-los. A la sèrie Taken no és un exagent sinó un traficant apressat per Mills que, per tal de reduir condemna, es dedica a donar noms a tort i a dret de socis i companys de feina seus.

No, amics, no. Si voleu matar el temps mentre espereu les noves aventures del Bryan Mills original, és a dir, de Liam Nesson, no cal que mireu la sèrie Taken perquè no aporta res al personatge, o almenys de moment. I menys si ja seguiu sèries com The Blacklist o 24: Legacy perquè Taken és exactament el mateix.

No, amics, no. Dediqueu el vostre temps a la parella, a posar música a les plantes del balcó perquè creixin més maques, a parlar amb el vostre peix de companyia… a qualsevol cosa menys a Taken.

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards